Nieuws
Vaagheid over bouwplan Herenstraat

Het plan om de Hoogvliet-supermarkt in de Voorburgse Herenstraat te verplaatsen naar nummer 42, en te vergroten, is in een ‘vergevorderd stadium’. Het heeft echter geen ‘juridische status’. Dat staat in de Detailhandelsvisie die B&W hebben opgesteld. In het plan wordt gesproken over ‘een mogelijke’ verplaatsing en vergroting van Hoogvliet.

Het Hoogvlietplan vormt de drager van het zogenoemde plan-Waaijer voor bebouwing achter de gevel van Herenstraat 42, inclusief woningen en een ondergrondse parkeergarage. Eind december hadden Waaijer en de gemeente een intentieovereenkomst moeten tekenen. Dat is niet gebeurd. Het oorspronkelijke plan stamt uit 2016.

Volgens de Detailhandelsvisie zou de verplaatsing en vergroting van Hoogvliet het boodschappenbezoek faciliteren. Het zou een welkome aanvulling zijn op de voorzieningen in de Herenstraat, zo wordt gezegd. Het versterkt het aanbod voor dagelijkse boodschappen.

In de visie wordt echter ook gewaarschuwd dat de Hoogvliet het kleinschalige en hoogwaardige karakter van het Huygenskwartier niet mag ondermijnen. Een winkelaanbod zoals in winkelcentrum Julianabaan zou die aantrekkelijkheid, vooral voor mensen van buiten Voorburg, kunnen verminderen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter