Op zaterdag 9 februari vindt de feestelijke viering van het Nationale Chinese Nieuwjaar plaats in het stadhuis in Den Haag. Ook zijn er lokale Chinatown-festiviteiten en shows op het Spui en het gebied rond de Wagenstraat en het Rabbijn Maarsenplein. In de middag is er bovendien een extra show op het Plein met grote schermen zodat het publiek niets hoeft te missen van alle festiviteiten. De viering is een jaarlijks terugkerende traditie en vindt dit jaar voor de 17e keer plaats. Het programma in en rond het stadhuis is vrij toegankelijk en begint om 10:00 uur. Het programma bestaat uit een drakendans en vuurwerk, toespraken, plus optredens van Chinese en Nederlandse topartiesten. Dit jaar wordt het Jaar van het Zwijn gevierd.

Het programma in Chinatown begint om 11:00 uur met onder andere een markt met hapjes, drankjes en verschillende kinderactiviteiten op en in de buurt van het Rabbijn Maarsenplein. Om 12:45 uur is er een openingsceremonie op de Gedempte Burgwal. Er worden ’s middags optochten gehouden met vuurwerk, drumshows en draken- en leeuwendansen. De festiviteiten zijn een samenwerking tussen de stichting Chinese Culturele Evenementen in Nederland, de Stichting Chinees Nieuwjaar Festival, de Chinese ambassade, de Vereniging Nederland-China (VNC) en de gemeente Den Haag.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter