De huisartsenpost in ziekenhuis Bronovo, die gaat sluiten als daar de spoedeisende hulp medio dit jaar verdwijnt, blijft hoogstwaarschijnlijk in het Benoordenhout. De huisartsen hebben aangegeven de post te willen behouden om van daaruit mensen uit Scheveningen, Haagse Hout (Benoordenhout en omliggende wijken) alsmede Leidschendam-Voorburg te kunnen helpen. Of de post er inderdaad blijft en zo ja, waar dan wordt voor medio dit jaar geregeld.

Dat heeft Paul Doop, voorzitter van de Raad van bestuur van de HMC-ziekenhuisgroep waaronder Bronovo valt, laten weten in een overleg met een commissie uit de Haagse gemeenteraad over het plan Bronovo te sluiten. Met de sluiting van dat ziekenhuis ontstond in Leidschendam-Voorburg te hoop de huisartsenpost, die tot begin 2017 in ziekenhuis Antoniushove zat, terug te kunnen halen naar de gemeente.

Doop maakte ook duidelijk dat de spoedeisende hulp niet terug komt naar Antoniushove. Die afdeling sloot daar begin 2017. De HMC-topman gaf aan dat al bij de fusie van de ziekenhuizen Westeinde, Bronovo en Antoniushove per 1 januari 2015 was afgesproken dat de spoedeisende hulp in Antoniushove dicht zou gaan en die hulp naar Bronovo zou verhuizen.

Na de sluiting van de spoedeisende hulp in Antoniushove is het aantal patiënten met acht procent gedaald, aldus Doop. Volgens hem waren dat vooral mensen uit Voorschoten en omgeving. Die gaan voor hun spoedeisende hulp nu naar Leiden.

Volgens Doop zal het onderbrengen van alle spoedeisende hulp  bij ziekenhuis Westeinde geen nadelige gevolgen hebben. Hij gaf aan dat ambulances dat ziekenhuis altijd kunnen bereiken omdat zij door de Grote Marktstraat in Den Haag mogen rijden. Bovendien zijn er genoeg andere straten die als alternatieve route kunnen gelden.

De HMC-topman onthulde ook dat het Leide universitair medisch centrum (LUMC) gaat investeren in het oncologisch centrum Antoniushove. Dat centrum moet een boven-regionale functie krijgen. LUMC, HMC en het Haga-ziekenhuis gaan ook gedrieën één lokaal en regionaal traumacentrum opzetten in het ziekenhuis Westeinde.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter