Nieuws
Parkeermaatregelen Leidschendam Centrum

B&W werken aan een pakket maatregelen waardoor de parkeerdruk in Leidschendam Centrum moet verminderen. Zonder maatregelen zal er in 2025 op werkdagen ’s avonds, en op zaterdagavond geen parkeerplek meer te vinden zijn in het gebied. Met de maatregelen moet minstens tien procent van de parkeerplaatsen ‘vrij’ zijn.

De blauwe zone gaat ook in de garage onder het Damplein gelden; de blauwe zone op straat wordt uitgebreid naar een groter gebied; het aantal ontheffingen van parkeerverboden wordt beperkt tot twee per woning of nog minder als men op eigen terrein kan parkeren; er komen sensoren in het wegdek en een verwijssysteem naar vrije parkeerplaatsen; bij nieuwbouw worden deelauto’s verplicht; op straat komt ruimte voor het parkeren van deelauto’s.

B&W achten het mogelijk 35 nieuwe parkeerplaatsen op de middenberm Rijnlandstraat te realiseren; tien op de Bolder en 70 op een nieuw parkeerterrein achter de Venestraat. Bij het nieuwbouwproject Leytsche Hof kunnen 100 parkeerplekken komen, bij nieuwbouw aan de noordkant van de Rijnlandstraat 40. Na 2023 rekenen B&W op het verdwijnen van het oude postkantoor aan de Damlaan. Daar kunnen dan aan de kant van de Rijnlandstraat minstens 20 parkeerplaatsen komen.

Op dit moment is de parkeerdruk op werkdagen tussen 61 en 71 procent, op zaterdag tussen 69 (overdag) en 77 procent (’s avonds). In 2025 zal dat op werkdagen tussen 70 en 91 procent zijn, op zaterdag tussen 88 en 98 procent (’s avonds). B&W willen naar een maximale parkeerdruk van 90 procent. De maximale loopafstand naar een parkeerplek zou 200 meter mogen zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter