Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Als het weer het toelaat, kunnen de lokale voetbalclubs dit weekeinde weer strijden om de punten.

Zaterdag eerste klasser Forum Sport mag afreizen naar Naaldwijk om daar om 14.30 uur thuisploeg Westlandia te bekampen. De Westlanders hebben het zwaar. In de laatste vijf wedstrijden werd zegge en schrijven één punt gehaald. Twee weken geleden ging men op eigen veld met 0-5 onderuit tegen SV Poortugaal, ook niet bepaald een hoogvlieger. Westlandia staat nu negende met veertien punten uit dertien duels. De afstand tot de degradatiestreep is twee punten.  Forum Sport deed het niet veel beter.  Vier punten uit de laatste vijf ontmoetingen; een zesde stek op de ranglijst met twee punten meer dan de thuisploeg. In Voorburg werd het nog 4-0 voor de mannen van trainer Bas Steffens. Maar dat was nog in de ‘goede’ tijd van Forum Sport.

Vierde klasser SEV kan na bijna twee maanden stilstand ook weer eens in competitieverband aantreden. Op eigen veld ontvangen de Leidschendammers DVC. De thuisploeg kijkt inmiddels tegen een vijf punten achterstand ten opzichte van koploper Ariston’80 aan, al heeft men wel een wedstrijd minder gespeeld. DVC staat stijf laatste met 0 punten uit twaalf wedstrijden en een doelsaldo van 13-70. In Delft werd het 3-8 voor SEV. Aftrap aan de Kastelenring is om 14.30 uur.

Zondag hoofdklasser RKAVV mag zaterdagavond al aan de bak, in en tegen Nuenen. Vorig weekeinde kende ploeg van trainer Maurizio Ceccucci een complete offday tegen het lager geklasseerde Leonidas. Op eigen veld werd met 0-2 verloren. De coach schreef dat toe aan ‘het collectief’ maar hintte er ook op dat een aantal selectiespelers nog niet hoofdklassewaardig is. Hoe dan ook, een échte verklaring voor de zeperd na een prima optreden tegen koploper Halsteren een week eerder (1-1) had Ceccucci ook niet. Nuenen staat vijfde met 28 punten uit zestien wedstrijden, een pak meer dan RKAVV (13 uit 15). Toch is Nuenen thuis allerminst onklopbaar. De Brabanders wonnen op eigen veld pas twee keer dit seizoen. In Leidschendam werd het 0-1 voor Nuenen. Het duel start om 18.00 uur.

Zondag tweedeklasser Stompwijk’92 is al vier duels op rij ongeslagen en door die serie opgeklommen naar een tiende stek op de ranglijst. Men ontvangt op eigen veld DOSR, de nummer elf. Die ploeg heeft evenveel punten als Stompwijk’92 (14) maar een wedstrijd meer gespeeld. Het scorende vermogen van de bezoekers ligt echter lager dan bij de thuisploeg (15 om 20 goals) terwijl de verdediging iets slechter is (24 om 21 goals tegen). In Roelofarendsveen werd het 1-0 voor de thuisploeg dus Stompwijk’92 heeft nog een rekening open staan. Aftrap 14.00 uur.

Donderdagavond zou VV Wilhelmus uit bij HMC spelen. Zou, want de wedstrijd werd voor de derde keer afgelast. Het scheelde de Voorburgers een trip heen en weer naar Den Haag. Aanstaande zondag komt men er niet onderuit. De VV Wilhelmus moet in 3C afreizen naar de SV Houtwijk. Een duel van de nummer laatst (3 punten uit 12 ontmoetingen) tegen de ongeslagen koploper (29 uit elf). Vorig weekeinde wonnen De Wespen uit bij SV Madestein met 0-4, daar waar men na 20 minuten al met 0-3 voorstond. Trainer Oscar Laguna Burgos verweet zijn mannen na afloop gemakzucht, gebrek aan concentratie, slordigheid en onzorgvuldigheid bij de opbouw. Kortom: de coach was zwaar ontevreden. Nu staat SV Madestein 13e en Houtwijk 15e. Dan mag je ook wel wat verwachten van de koploper. Het duel in Den Haag start om 14.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter