Ze lachen nu nog blij naar de camera. Maar ondertussen zijn de boetes die straks worden uitgedeeld bepaald niet mals. Gisteren is de kentekenregistratie middels camera’s in het Huygenskwartier in Voorburg aangezet. Het systeem moet er voor gaan zorgen dat gemotoriseerd verkeer niet langer door het oude centrum van Voorburg rijdt. Iedereen die betrapt wordt krijgt tot 1 maart nog een waarschuwing. Daarna gaat het boetesysteem gelden en kan de ‘rekening’ tussen 95 en 140 euro belopen, al naar gelang het voertuig waarmee gereden werd. Nu moet men alleen nog een oplossing vinden voor de fietsers die op de voor hen verboden zaterdag door Oud-Voorburg fietsen. Want die hebben – buiten snor- en elektrische fiets – geen kenteken. Dat probleem zullen gemeentelijke handhavers en de wijkagent moeten aanpakken. (foto Ap de Heus)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter