Nieuws
Er komen steeds meer AED’s in de wijken

Er worden steeds meer AED’s geplaatst in de wijken van Leidschendam-Voorburg. Hiermee wordt een motie vanuit de gemeenteraad uitgevoerd om elk buurtpreventieteam te voorzien van minimaal één Automatische Externe Defibrillator (AED). Zo ook in de wijk Essesteijn, waar sinds januari de eerste openbare AED is geïnstalleerd aan de hoge flat op de Populierendreef. De plaatsing van deze apparaten wordt verzorgd door de stichting RLT-Nederland in samenwerking met de buurtpreventieteams.

Bestuurslid Adrey Caljé van de Vereniging van Eigenaren van de Populierendreef 1-319: ,,Met 160 appartementen in onze flat en een paar honderd woningen rondom de flat maakt deze AED onze wijk een stuk veiliger. Hij is aangemeld bij het landelijke oproepsysteem en kan direct ingezet worden bij een hartstilstand. Tevens hebben we contact gelegd met de Vereniging van Eigenaren van de Kersengaarde en wijkcentrum Essesteijn om ook daar AED’s in de buitenruimte te plaatsen. Hierdoor wordt de dekking in de wijk vergroot en zijn de AED’s 24 uur per dag voor iedereen beschikbaar. Het ziet er naar uit dat deze in de komende maand worden geplaatst. Samen maken we de wijk veiliger.”

Een AED is van levensbelang bij een hartstilstand. Het is een draagbaar apparaat dat het hartritme met een elektrische schok kan herstellen. Om te kunnen reanimeren en goed met het apparaat te werken verzorgt RLT Nederland cursussen in Leidschendam-Voorburg. De kosten worden meestal vergoed door de zorgverzekeraars. Meer informatie over AED’s, plaatsing van AED’s en cursussen treft u aan op www.rlt-nederland.nl Op de foto links: Wouter Verbeek, RLT Nederland, rechts: Adrey Caljé, bestuur VvE De Populier.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter