Burgemeester Klaas Tigelaar heeft een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw C.A.M.J. Went-Rurup uit Voorburg. Mevrouw Went-Rurup is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in Woonzorgcentrum De Prinsenhof, in aanwezigheid van familie en andere naasten. Mevrouw Went zet zich al meer dan 55 jaar in voor de samenleving. Zo was zij meer dan 52 jaar collectant voor de Hart- en de Nierstichting en was wijkcoördinator. Mevrouw Went-Rurup bezocht jarenlang zieke en eenzame mensen. Dat deed ze onder andere bij De Zonnebloem, waar zij ook een tijd voorzitter was van een afdeling. Ook leidde zij vanuit de parochie gespreksgroepen voor (jonge) echtparen en was zij lid van diverse werkgroepen, zoals liturgie. Mevrouw Went-Rurup is ook nu nog steeds actief in Woonzorgcentrum De Sonneruyter-Nieuw Heeswijk, waar zij woont. Zij organiseert koffieochtenden en helpt bij diverse activiteiten voor de bewoners. Ook is zij wekelijks nauw betrokken bij de cliënten van Stichting Philadelphia. Mevrouw Went-Rurup wijdde het grootste deel van haar leven aan het welzijn van anderen; en doet dat nog steeds.(foto Barbara Koppe)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter