Nieuws
Opknapbeurt ziekenhuis Antoniushove

De al jaren leegstaande toren bij ziekenhuis Antoniushove wordt gerenoveerd. Dat heeft Paul Doop, voorzitter van de Raad van bestuur van de HMC-ziekenhuisgroep, waar Antoniushove onder valt, gezegd op een avond met omwonenden.

Antoniushove krijgt er ook zeventig bedden bij waardoor het totale aantal bedden op 190 komt. De  poliklinieken in het ziekenhuis blijven bestaan en worden gemoderniseerd terwijl het aantal operatiekamers wordt vergroot.

HMC wil ook het aantal parkeerplaatsen bij het ziekenhuis gaan uitbreiden en iets gaan doen aan de bereikbaarheid, zo gaf Doop aan. ,,Antoniushove wordt een hoogstaand centrum.”

De ingrepen zijn nodig nu HMC heeft besloten ziekenhuis Bronovo te sluiten en door te gaan met de vestigingen Westeinde en Antoniushove. De zogenoemde ‘planbare zorg’ komt van Bronovo naar Antoniushove. Dat zal vanaf 2022 gaan gebeuren.

Doop sloot uit dat er een nieuwe spoedeisende hulp (SEH) in Antoniushove komt, na de sluiting van zo’n afdeling begin 2017. Spoedeisende hulp wordt geconcentreerd in Westeinde. Door de specialisten die daar werken en de geoliede manier van werken zijn aanrijtijden van ambulances geen issue meer, zo werd door medici van HMC aangegeven.

Over de eventuele vestiging van een huisartsenpost bleef Hoop vaag. Dat is volgens hem een zaak van huisartsen en de thuiszorg. De huisartsen hebben al aangegeven zo’n post te willen behouden na de sluiting ervan bij Bronovo, medio  dit jaar. Zij willen die post het liefst koppelen aan een ziekenhuis, aldus Doop. Van de andere kant speelt een centrale ligging een voorname rol in het besluit.

De HMC-topman sloot niet uit dat er in de plaats van Bronovo een zorgvoorziening  ontstaan bestaande uit een huisartsenpraktijk gekoppeld aan een polikliniek. Voor Leidschendam-Voorburg schetste hij een beeld van meer zorg in de buurt waarbij medisch specialisten en huisartsen hun krachten bundelen. Door medisch specialisten mee te laten draaien bij huisartsen kan het aantal verwijzingen van patiënten naar ziekenhuizen drastisch omlaag gebracht worden.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter