De Algemene Waterschapspartij (AWP) is actief op zoek naar jonge kandidaat bestuurders voor de 21 waterschappen in het land. De partij heeft de voor de komende verkiezingen in maart al vijf nieuwe, twintigers geworven, maar zet de zoektocht onverminderd voort. ,,We willen jonge waterprofessionals klaarstomen voor een plek op de kieslijst in 2023″, legt AWP-voorzitter Ron van Megen uit. De partij doet aan de waterschapsverkiezingen mee onder de naam AWP, niet politiek wel deskundig. De waterschapspartij blijft de komende tijd actief werven op hogescholen en universiteiten.

Afgelopen zomer wist de partij zo al een vijftal jonge waterprofessionals te interesseren voor een rol in het waterschapsbestuur. De studenten zijn afkomstig van de TU Delft, WUR in Wageningen en verschillende hogescholen met opleidingen watermanagement en civiele techniek. De vijf twintigers zijn te vinden op AWP-kandidatenlijsten van vijf verschillende waterschappen. De waterschapspartij ziet ze niet alleen als waterexperts. ,,Deze jongvolwassenen moeten, wat ons betreft, ook dienen als rolmodel voor andere generatiegenoten in watermanagement”, aldus Van Megen.

De nieuwe belangstellenden die dat aantrekt, moeten nog even geduld hebben voor ze aan de bestuurstafels kunnen aanschuiven. De definitieve kieslijsten voor de aanstaande verkiezingen zijn al vastgesteld. De AWP wil nieuwe kandidaten binnenshuis een ervaringsplaats bieden om ze klaar te stomen voor een bestuursfunctie na de verkiezingen in 2023. ,,Dat pakken we graag heel gedegen aan”, zegt Van Megen. ,,De nieuwe kandidaten gaan in een  meester-gezel model aan het werk. De gezellen doen in de coulissen van de waterschapspolitiek bestuurservaring op. Ze werken, samen met een  zittende AWP-waterschapsbestuurder, mee aan het voorbereiden van commissievergaderingen. Voor waterprofessionals is dat een boeiende ervaringsplaats waarin ze niet alleen veel met techniek te maken krijgen, maar ook met bestuur en besluitvormingsprocessen.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter