Dit is het overzicht van de voorstellingen van vrijdag 8 tot en met dinsdag 12 februari in Theater Ludens.

Vrijdag 8 februari: PopCafé. Aanvangstijd: 21.00 uur. Toegangsprijs: Gratis. Presentatie zang- en pianoleerlingen van Drumschool Voorburg. In 2014 namen de Drumschool Voorburg en Theater Ludens het initiatief om lokale bands een podium te bieden: het POPweekend. En dat werd een groot succes. Nu breiden zij uit met het POPcafé. In de gezellige foyer kleinschalige bandjes en ‘unplugged’ singer-songwriters.

Zaterdag 9 februari: Cabaret / Cameretten / finalistentournee 2018. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,00. Cabaretier Chris Verlaan heeft de 53e editie van het Cameretten Festival in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam gewonnen. Verlaan won zowel de juryprijs als de publieksprijs. Andere finalisten waren de Waterkonijnen en Hassan el Rahaui. De jury zegt het knap te vinden hoe Verlaan autisme in zijn show Man in de Maak heeft verwerkt. “Zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid en hij wisselt mooi af tussen verhaal en liedjes. Er zitten in het programma veel slimme vondsten en woordgrapjes”, staat in het juryrapport. De drie finalisten van het festival gaan de komende tijd op tournee. Van december tot mei treden ze op in meer dan 60 theaters en op drie poppodia.

Dinsdag 12 februari: Matinee / Cinema + / Funny Face. Aanvangstijd: 13.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Musical van Stanley Donen. Met o.a. Audrey Hepburn en Fred Astaire. Een boekenwurm uit Greenwich Village wordt door modefotograaf (Fred Astaire) omgetoverd tot topmodel. Voor de transformatie oogt ze een beetje als Juliette Gréco, een slonzige, maar hoogst aantrekkelijke existentialiste in zwarte trui en overgooier. De beroemde modefotograaf Richard Avedon – die model stond voor Astaires rol – gaf adviezen voor de wat elegantere outfit. Astaire en Hepburn aan de Seine zijn als liefdespaar onvergetelijk, en niemand rende ooit zo gracieus en roekeloos de trappen van het Louvre af als Hepburn. Heerlijke liedjes van George Gershwin

Dinsdag 12 februari: Cinema +/The Death of Stalin. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Komedie van Armando Iannucci. Met o.a. Steve Buscemi, Jeffrey Tambor, Simon Russell Beale, Olga Kurylenko en Adrian McLoughlin. De Russische autoriteiten hadden geen goed woord over voor deze reconstructie van de chaos in het Kremlin na de dood van Stalin in 1953. Respectvol is de film dan ook allerminst: Stalins onderdanen – onder wie Chroesjtsjov (Buscemi), Malenkov (Tambor) en Beria (Beale) – worden neergezet als paranoïde idioten. Regisseur en coscenarist Iannucci (In the Loop, Veep) houdt zich vrij secuur aan de geschiedenis, maar presenteert die als inktzwarte klucht vol venijnige dialogen. Het resultaat is origineel, soms hilarisch en uitermate wrang. Gebaseerd op de gelijknamige Franse strip.

U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nlDe kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter