Sinds een week rijdt de innOVatietram door Leidschendam-Voorburg. Met deze tram gaat HTM nieuwe ideeën in de praktijk testen. Tegelijkertijd peilt men de mening van de reizigers over deze ideeën. Zo wil HTM haar diensten verbeteren. De innOVatietram is een RandstadRailtram die wordt ingezet op de route van tram 2, 3, 4 en 19. De tram is te herkennen aan een aluminium uiterlijk. In deze eerste versie zijn ideeën toegepast op het gebied van uitstraling, comfort, duurzaamheid en klantinteractie. Gedurende het jaar brengt HTM meerdere versies van de innOVatietram uit waarin weer andere ideeën worden getest.

In de eerste versie van de innOVatietram wordt onder andere duurzame aluminium wrapping getest. De tram heeft over de hele lengte een aluminium laag. Deze wrapping wordt bijvoorbeeld ook  toegepast bij sportwagens en is erg slijtvast. Anders dan de gebruikelijke verf- of stickerlaag op trams kan deze wrapping wel twee jaar blijven zitten.

  • Nieuwe indeling en inrichting van het middelste gedeelte van de tram voor meer comfort en een betere doorstroming bij het in- en uitstappen.
  • Dagelijkse meting van reizigerstevredenheid via een ‘happy-or-not’ dashboard.
  • Grotere schermen voor extra reis- en overstapinformatie en HTM-video’s    Op de eerste dagen rijdt er een gastvrouw/heer mee in de innOVatietram om reizigers wegwijs te maken en hun mening te vragen. Ook krijgen reizigers een mini-white board met marker om ter plekke ideeën te schetsen voor één van de volgende versies van de innOVatietram.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter