Opeens hangt er een waslijn over de sloot aan het Oosteinde in Voorburg, op de hoek van de Rozenboomlaan. Daaraan bungelt een groot aantal sokken. Een bord aan de zijkant legt uit dat het hier gaan om een ludieke actie van Hoogheemraadschap Delfland, waar Voorburg onder valt. Men wil graag met mensen kletsen over natte sokken.

De website van Delfland verschaft meer duidelijkheid: ,,Helaas zal het in de toekomst vaker voorkomen dat je sokken nat worden na een fikse plensbui. Al het regenwater dat in korte tijd valt, kan niet snel genoeg wegstromen waardoor er grote plassen op straat ontstaan of zelfs wateroverlast. Vervelend hè! Heb jij er wel eens last van? Als waterschap doen we ons best om de kans op wateroverlast zo veel mogelijk te voorkomen.  Maar we weten dat dit zonder de hulp van jou, je buurman en de bedrijven in je omgeving niet gaat lukken. De klimaatverandering houden we niet tegen, we kunnen onze buurt en stad er wel op aanpassen. Hoe? Daarover gaan we graag met je in gesprek.”

,,Heb jij ze al gespot, die natte sokken aan de waslijn? We hangen ze van 2 tot en met 17 februari  op verschillende plekken in Delfland op. Wat vind jij ervan? Accepteer je dat je af en toe natte sokken hebt? Of ben jij die held en draag je zelf je sokje bij om dit te voorkomen? Laat het ons weten bij de waslijn of via onze social media kanalen met #nattesokken: FacebookTwitterInstagram of LinkedIn. Vragen, suggesties of opmerkingen mogen ook via mail: Medewerkers van Delfland gaan bij de waslijnen ook graag het gesprek met je aan. Dus een toevallige ontmoeting op straat is altijd welkom. Hou je wel van een ludieke actie? Daag jezelf uit en verzin ook iets geks of grappigs met je sokken. Zo laat je anderen zien dat het hoog tijd is dat we allemaal in actie komen om te voorkomen dat we regelmatig natte sokken krijgen.  Gebruik #nattesokken om deze campagne onder de aandacht te brengen.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter