Nieuws
Toerisme geeft impuls aan werkgelegenheid

Als aantrekkelijke stad aan zee trekt Den Haag jaarlijks veel bezoekers en dat legt de stad geen windeieren, blijkt uit de laatste toerismemonitor. De toeristische groei zorgt voor zowel een fikse impuls van de werkgelegenheid als groei van inkomsten voor ondernemers. Ook draagt het toerisme bij aan een hoog voorzieningenniveau dat de stad steeds aantrekkelijker maakt voor bewoners, bezoekers en bedrijven. En Leidschendam-Voorburg pikt altijd een graantje mee.

Momenteel dankt circa 1 op de 10 Hagenaars zijn of haar baan (in)direct aan de vrijetijdseconomie. De directe werkgelegenheid in de toeristische sector in Den Haag is zelfs gegroeid met 1.730 banen. De groei is voornamelijk zichtbaar in de sectoren logiesverstrekking, sport en recreatie, eet- en drinkgelegenheden en kunst. Het totaal aantal verblijfsbezoekers met minstens één overnachting in Den Haag groeide in de periode 2013-2017 met 33%. In 2017 loopt Den Haag met een groei van 15% voor op de landelijke trend (+11%) en is daarmee harder gegroeid dan Amsterdam (+14%) en Rotterdam (+8%).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter