Nieuws
Voetbalweekeinde: Wisselend beeld

Het voetbalweekeinde bracht alles wat de neutrale liefhebber zich maar kan wensen. Een prima zege van het kwakkelende RKAVV; Forum Sport dat een 0-3 voorsprong niet kan vasthouden; het goed draaiende Stompwijk’92 dat thuis een draai om de oren krijgt en twee reguliere zeges (van SEV en de VV Wilhelmus).

Westlandia – Forum Sport 3 – 3

De eerste helft was Forum sport heer een meester. Marc du Chatinier (ex-Westlandia) opende de score in de tiende minuut. Hij draaide weg van zijn tegenspeler en schoot laag naast keeper Camilo Paez Arias binnen. Forum sport werd sterker, maar het duurde wel tot de 38e minuut alvorens Dario van Breukelen vallend de 0-2 binnen kon koppen.

In de 45e minuut een penalty voor Forum Sport. Doelman Camilo Paez Arias tikte binnen de zestienmeter middenvelder Hugo van Diepenbeek aan. Marc du Chatinier benutte de elfmetertrap en zodoende kon Forum Sport met een 0-3 voorsprong van de thee gaan genieten.

Na rust een andere wedstrijd. Was voor de rust Forum sport heer en meester, na de pauze moest Forum Sport het initiatief aan Westlandia laten. Met enorm veel inzet en veel fysiek geweld werd Forum sport teruggedrongen. Na dik een uur spelen een doelpunt voor Westlandia. Uit buitenspelpositie wist Hamza el Yddri de 1-3 binnen te schieten.

Het duel werd hierna wat onvriendelijker. Met een doelpunt van Rob Klop uit een vrije trap in de zeventigste minuut en drie minuten voor tijd via een strafschop van Tim van der Voort kwam Westlandia nog op 3-3.

RKSV Nuenen – RKAVV 0 – 1

Na elf minuten kreeg RKAVV een tegenvaller te verwerken. Een harde tackle van Janic Teunissen zorgde ervoor dat Hamza Boukhari met een blessure de strijd moest staken. RKAVV bestreed het voetbal dat Nuenen graag speelt met veel strijd. De Brabanders creëerden dan ook amper kansen, iets waar RKAVV zelf ook nauwelijks aan toe kwam.

Vijf minuten na de thee brak Jop Verhagen de wedstrijd open. Hij gaf een vrije trap vanaf zo’n 25 meter een zwabber mee, waardoor doelman Keeris de bal niet kon stoppen: 0-1. De openingstreffer zorgde voor veel opluchting aan Leidschendamse kant. Daarnaast was het doelpunt de oorzaak van een nog scherper RKAVV. Robin Steffens schoot niet veel later maar net naast het doel.

Achterin kwam de ploeg van Maurizio Ceccucci nauwelijks in de problemen. Dankzij de inzet was het de groen-witte formatie van trainer Jan Poortvliet telkens voor. De grootste kansen op een doelpunt waren dan ook voor RKAVV. Maar het bleef bij 0-1.

Overige uitslagen:

SEV – DVC 7 – 0 (11e Hassan Bendahman, 17e Jasper Koning, 54e Martijn Kersten, 58e Robin Schoew, 73e Hassan Bendahman, 83e Hassan Bendahman, 90e Paul Janssen uit een penalty)

Stompwijk’92 – DOSR 1 – 4

Houtwijk – VV Wilhelmus 0 – 3 (Kevin Besamusca, Ruben Gyamfi, Tom Ruijgrok)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter