Nieuws
CDA houdt vast aan extra Vlietbrug

Het CDA verlangt van B&W antwoorden voor vandaag én morgen inzake de doorstroming in en bereikbaarheid van het Damcentrum in Leidschendam. De partij wil af van sluipverkeer en meer aandachvoor geluid, luchtkwaliteit en verkeersveiligheid. Voor het CDA past daar ook de mogelijkheid van een extra oeververbinding in. 

Eind januari presenteerde de gemeente ideeën die zich richten op verkeersveiligheid, parkeren en de bereikbaarheid van het Damcentrum. Dat gebeurde op een druk bezochte ‘meedenk bijeenkomst’ voor bewoners van het gebied. CDA-fractievoorzitter Fred Duijn: ,,Mooi om te horen, zoveel betrokkenheid bij het Damcentrum. De goede opkomst op de meedenk bijeenkomst toont dat aan. Het laat zien hoe inwoners participeren en meedenken en daarvoor zelf met  ideeën komen. Met die inbreng van inwoners kunnen gedragen plannen op tafel komen.”

Goede bereikbaarheid is nodig voor wat het CDA betreft: ,,De Mall opent in 2020, de N14 gaat op de schop, het aantal woningen stijgt. Met elkaar willen we op alle manieren blijven bewegen. Dit houdt in dat we vooruit kijken en niet vasthouden aan een rapport uit 2016 over een extra oeververbinding. Waardevol, maar vooral: ontwikkelingen gaan door en vragen om nieuwe antwoorden”, aldus Duijn.

,,Het CDA wil daarom een goed oordeel over tijdelijke en structurele gevolgen voor verplaatsingen te voet, per fiets, openbaar vervoer of auto. Alle ontwikkelingen sterkt het CDA in de overtuiging dat het college van B&W heel goed en met een open vizier moet kijken naar de lokale doorstroming, waaronder dus ook de mogelijkheid van een extra brug over de Vliet. Wat het CDA betreft wordt dit snel in kaart gebracht.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter