Activiteiten
Museummolen de Vlieger gaat al half maart open

Het seizoen van de Voorburgse museummolen de Vlieger begint dit jaar twee weken eerder dan gebruikelijk. Zaterdagmiddag 16 maart zat wethouder Astrid van Eekelen de vang lichten. Daarmee is de weg vrij voor een nieuwe reeks activiteiten. Die beginnen dezelfde dag, wanneer de molen onderdeel uitmaakt van de actie NLDoet voor de aanleg van een moestuin. Een eerste aanzet is daar al voor gebeurd. In het verleden was dit voor een molenaar een absolute noodzaak om te kunnen voorzien in zijn dagelijkse levensbehoeften. Met de aanleg willen de vrijwilligers van de Vliegerde situatie nog meer laten aansluiten bij het leven zoals het vroeger in en rondom de molen was.

Diezelfde avond van 16 maart doet Museum Molen de Vlieger ook mee aan de Museumnacht Kids. Voor de kleinsten, van 4 tot 8 jaar, is er om 18.30 uur een kindertheatervoorstelling ‘Zo draait de molen’. De wat oudere kinderen, van 8 tot 12 jaar, kunnen meedoen aan een speurtocht in de molen, die avond van 18.00 tot 22.00 uur. Zo kunnen zij zelf op zoek gaan naar bijzondere weetjes over de molen en het molenleven. Ook zijn er gewone rondleidingen voor de kinderen op deze avond. Daarna is de molen iedere woensdag- en zaterdagmiddag open. Voor groepen gelden op verzoek andere tijden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter