Nieuws
Promotie-degradatieregeling VV Wilhelmus

De KNVB besloot dit seizoen de derde en vierde klasse bij elkaar te stoppen. Dit om het verval van de vierde klasse een halt toe te roepen. De nieuw gevormde derde klasse speelt echter maar een halve competitie (14 wedstrijden). Daarna volgt er een nieuwe indeling. Dat zal eind deze maand zo ver zijn.

De VV Wilhelmus staat nu ongeslagen bovenaan in zondag 3C. Gezien de ranglijst staat het al vast dat de Voorburgers in de derde klasse doorgaan. Die ‘eer’ valt de eerste zes in de stand na een halve competitie te beurt.

In de nieuwe derde klasse – 3e klasse hoog B genoemd – krijgt de VV Wilhelmus vijf clubs uit de klasse waar men nu al in zit als tegenstander, alsmede de top zes uit de 3D nadat daar de halve competitie is afgewerkt.

Vanaf februari spelen de ploegen in de 3e klasse hoog B een halve competitie. Na elf duels wordt dan de eindstand opgemaakt. De kampioen en de nummer 2 promoveren naar de tweede klasse. De nummers 3 tot en met 5 spelen nacompetitie met vier staartploegen uit de tweede klasse om twee plaatsen in diezelfde tweede klasse. Dat kan dus betekenen dat er nog wat teams uit de 3e klasse hoog B doorgaan naar de tweede klasse.

De nummers zes tot en met tien uit de 3e klasse hoog B, blijven in het seizoen 2019-2020 gewoon derde klasser. De nummer elf en twaalf spelen nacompetitie om behoud van hun derde klasserschap dan wel degradatie naar de vierde klasse.

Medio juni moeten de laatste duels in de nacompetities gespeeld zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter