Nieuws
Provincie ziet geen verkeersproblemen rond Mall

De bereikbaarheid van de Mall of the Netherlands en het omliggende gebied is gewaarborgd door de plannen van de rijksoverheid met de A4 en de N14, en bij deze laatste weg met name bij de kruisingen met Noordsingel en Heuvelweg. Bovendien wordt de Mall goed ontsloten door  drie tramlijnen (2, 6 en 19) waarvan er twee (2 en 19) op het niveau van de Randstadrail liggen, alsmede bus 46.

Dat schrijft de commissaris der koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, in antwoorden op vragen van Willem Bakx, lid van Provinciale Staten voor 50+. Bakx maakte zich zorgen over het effect van de Mall of de verkeersstromen binnen Leidschendam-Voorburg. De Mall gaat in 2020 open. De werken aan de A4/N14 zijn pas in de periode 2026-2028 klaar. Eerder besloot de gemeente al niets te doen aan de straten rond de Mall om de verkeersafwikkeling te versnellen.

Inzake de plannen voor woningbouw op landgoed Schakenbosch en het effect daarvan op d N447 schrijft Smit dat de provincie bij de planprocedure wordt betrokken en nadrukkelijk zal kijken naar het effect op het verkeersaanbod op de N447.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter