Vandaag een nieuwe groentip van Stadsbeheer. ,,Wist u dat in Leidschendam-Voorburg regelmatig IJsvogels te zien zijn? Zijn naam doet het tegendeel geloven maar vorig jaar hebben deze prachtige vogeltjes veel te lijden gehad van de vorstperiode. In Nederland zijn altijd grote schommelingen te zien in het aantal broedparen. Wat we inmiddels weten is dat de IJsvogel zich altijd weer in rap tempo weet te vermeerderen. Soms hebben ze wel drie legsels in één jaar. Vorig winterseizoen hebben we veel dode IJsvogels gevonden, door de vorst konden ze niet bij hun voedsel komen dat voornamelijk uit een vis menu bestaat. Een beetje hulp kan geen kwaad en daarom hebben we op diverse plekken binnen onze gemeente grenzen broedplekken gerealiseerd. IJsvogels hebben behoefte aan rust dus, zie je een broedplek probeer deze dan niet te verstoren. Vis hebben we immers zat in al onze slootjes en hoe mooi zou het zijn wanneer de IJsvogel één van de speciaal voor hem gerealiseerde plekken kiest als broedplaats.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter