Nieuws
VVD wil noodparkeerplaats in Leidschendam-Centrum

Coalitiepartij VVD wil dat wethouder Juliette Bouw (CDA) komt met een noodmaatregel om meer parkeerplaatsen te creëren in Leidschendam-Centrum. Dit nu het parkeerterrein aan het Molenpad, waar 70 auto’s op konden, is weggevallen. Het terrein wordt bouwrijp gemaakt.

,,Parkeren dichtbij de winkels is voor Leidschendam-Centrum van groot belang. Dit is precies waar we nu al jaren voor waarschuwen. No parking, no business”, aldus Bart Eleveld, gemeenteraadslid voor de VVD. ,,Nu het Molenpad is afgesloten en er onvoldoende vrije parkeerplaatsen zijn, zien de ondernemers hun omzet behoorlijk teruglopen. Er moet nu op de korte termijn echt iets gebeuren.”

Bij de gemeenteraadsverkiezingen is er door meerdere partijen, waaronder de VVD, aandacht gevraagd voor de parkeerproblemen in Leidschendam-Centrum. Eleveld: ,,Gelukkig hebben de inwoners bij de verkiezingen inderdaad laten zien dat ze het anders willen en maakt de VVD weer onderdeel uit van het college.’’

,,Vorige week is er nog een bijeenkomst geweest voor de inwoners van het Damcentrum waar de gemeente heeft laten zien wat ze allemaal aan het doen zijn. Er wordt hard gewerkt door het college, onder andere aan plannen voor extra parkeerplaatsen en aan parkeerbeleid. Alleen zo’n heel beleidsstuk kost tijd en is er niet voor de zomer doorheen. Daarom doen we nu een oproep aan de wethouder: kom op korte termijn met een spoedmaatregel die de ergste pijn verzacht. Dan kunnen we nu al de ondernemers ondersteunen en daarmee de tijd overbruggen tot aan de definitieve plannen.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter