Stilte voor de storm op het Informatieplein Oncologie in ziekenhuis Antoniushove. Maar daar kwam groep 5 al binnenlopen van de Maria Bernadette school in Leidschendam. Snel de jassen uit, limonade en met een echte ‘Ik ben Jack’-cupcake in de hand ademloos luisteren naar Bridget Maasland. Bridget las voor uit het kinderboek over kanker ‘Ik ben Jack’.

Op dit kinderboek over kanker is de HMC-ziekenhuisgroep super trots: Het is geschreven door twee HMC-medewerkers, Danielle en Angelique. Danielle werkt al 26 jaar als verpleegkundige op de afdeling Oncologie in Antoniushove en ervaart van dichtbij de zoektocht van volwassenen naar een begrijpelijke uitleg aan kinderen over deze ingrijpende ziekte. Hiervoor wilde Danielle zelf handvatten bieden die aansluiten op de belevingswereld van kinderen. Samen met haar collega Angelique schreef ze daarom dit boek met 11 kindergedichten en een rubriek wist-je-datjes over kanker.

Het boekje ‘Ik ben Jack’ is verkrijgbaar via https://www.graviant.nl/ik-ben-jack.html en kost 14,50 euro. De verhalen zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van circa 6 tot 8 jaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter