Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Vier duels voor de lokale voetbalclubs dit weekeinde. De VV  Wilhelmus is nadat men gisteravond speelde  (0-1 winst uit bij HMC) vrij.

Op zaterdag treedt Forum Sport thuis aan tegen De Meeuwen. Vorig weekeinde gaven de Voorburgers een 0-3 voorsprong uit bij Westlandia uit handen. Het werd uiteindelijk 3-3. Volgens trainer Bas Steffens stortte zijn ploeg na rust helemaal in elkaar. Hij schreef dat toe aan de vele jonge en dus onervaren spelers in zijn selectie. Van de andere kant werd en na rust ook geen duel meer gewonnen, dus ook aan de inzet schortte er het een en ander. Aan het begin van het seizoen won Forum Sport met 0-2 bij De Meeuwen. Sindsdien is de vorm van de thuisploeg echter behoorlijk gedaald terwijl de bezoekers het juist steeds beter doen in zaterdag 1B. Het verschil met Forum Sport is op de ranglijst nog maar twee punten, ook al staat Forum Sport zevende en De Meeuwen twaalfde in de stand. Aftrap op sportpark ’t Loo is om 14.30 uur.

SEV reist naar Oosterheem in Zoetermeer. De thuisploeg staat elfde in 4C met tien punten uit dertien wedstrijden. SEV vindt zichzelf terug op een tweede stek met 30 punten uit twaalf duels. Vorig weekeinde won SEV thuis met 7-0 van DVC. Oosterheem pakte fraai een punt uit bij Laakkwartier (2-2). SEV – Oosterheem werd eerder dit seizoen 3-1. Probleem voor de Leidschendammers vormt vooral de vele wisselingen in het basisteam. Voortdurend zijn er potentiële basisspelers afwezig waardoor ‘reserves’ moeten inspringen. Het duel in Zoetermeer start om 14.30 uur.

Zondag hoofdklasser RKAVV ontvangt op het sportpark aan de Kastelenring om 14.30 uur Groene Ster, de nummer vier in de stand. De thuisploeg heeft weer wat lucht na de fraaie uitzege afgelopen zaterdag bij Nuenen.  De concurrentie slaapt echter niet dus zullen de mannen van trainer Maurizio Ceccucci nog de nodige punten moeten halen. Bij de bezoekers is Nathan Rutjes de grote man. Oud-prof bij Sparta, MVV en Roda JC die medio 2018 het profvoetbal plots vaarwel zegde.  Bij RKAVV ontbreekt spits en goaltjesdief  Hamza Boukhari. Hij is geblesseerd na een ‘aanslag’ in Nuenen. Trainer Ceccucci hoopt dat de strijd en saamhorigheid die zijn ploeg tegen Nuenen toonde ook nu aanwezig zullen zijn. Groene Ster – RKAVV werd overigens 4-0.

Voor tweedeklasser Stompwijk’92 staat een loodzware opgave. Het team van trainer Erik van Manen moet naar Den Haag om daar koploper TAC’90 te bestrijden, volgens Van Manen verreweg de beste ploeg in 2C. TAC’90 is dan ook nog ongeslagen. Stompwijk’92 moet zich zien te herpakken van het pak slaag dat men vorige week op eigen veld kreeg van concurrent DOSR (1-4). Volgens Van Manen was er geen passie, beleving of agressie bij zijn spelers, die ten onrechte dachten dat ze het wel op halve kracht konden doen na een mooie serie van overwinningen. Dat bleek dus een forse misrekening waardoor Stompwijk’92 weer tegen degradatie vecht, juist nu men aansluiting leek te vinden met de middenmoot.  Stompwijk’92 – TAC’90 werd eerder dit seizoen 0-0. De bal gaat om 14.00 uur rollen in Den Haag.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter