Nieuws
Zeventien partijen bij verkiezing Provinciale Staten

Inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen op 20 maart bij de verkiezing voor Provinciale Staten kiezen uit kandidaten voor zeventien partijen. Dat heeft de Kiesraad na controle van de ingediende kandidatenlijsten bekend gemaakt.

Aan de stembusgang doen de partijen mee die ook in de gemeenteraad zitten zoals VVD, CDA, PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie/SGP. Deze laatste partij wel met twee aparte lijsten: ChristenUnie en SGP. GBLV doet als strikt lokale partij niet mee aan de verkiezing.

Andere partijen die meedoen zijn: Forum voor Democratie, PVV, Partij voor de Dieren, 50PLUS, DENK, Lokale Partijen Zuid Holland (LPZH), NIDA, SP en Code Oranje. De zeventiende partij,  JEZUS LEEFT, is alleen in de kieskring Dordrecht aktief.

Op 20 maart zijn er ook waterschapsverkiezingen. Het gaat dan om het bestuur van Hoogheemraadschap Delfland (Voorburg en Wilsveen) en Hoogheemraadschap Rijnland (Leidschendam en Stompwijk).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter