Kinderboekwinkel In de Wolken (Herenstraat 167 Voorburg) laat weten dat de klassieker ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ van Thea Beckman nu te koop is voor slechts 2,50 (zolang de voorraad strekt). De 16-jarige Dolf uit Amstelveen geeft zich op als proefkonijn: hij zal door een materie-transmitter teruggeflitst worden naar de Middeleeuwen om daar één middag een kijkje te nemen. Om vijf uur diezelfde middag moet Dolf weer op de afgesproken plek staan om teruggeflitst te worden naar de twintigste eeuw. Maar door een foute berekening komt hij in het jaar 1212 terecht in een Kinderkruistocht en niet op het riddertoernooi dat hij zo graag wilde bijwonen. En het lukt Dolf niet om op tijd op de afgesproken plek te staan. Moet Dolf nu voor altijd in 1212 blijven?

Het boek verscheen in 1973 en is inmiddels bijna toe aan een honderdste druk. Het is bekroond met een Gouden Griffel en de Europese prijs voor het beste historische jeugdboek. Lezers van de Volkskrant riepen het uit tot mooiste kinderboek ooit. In 2006 werd het boek verfilmd door Ben Sombogaart onder de titel ‘Crusade in Jeans’, de film won in 2007 een Gouden Kalf. De avontuurlijke familiemusical ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ is nu te beleven in het theater. Voor iedereen vanaf 7 jaar. De voorstelling wordt gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater. De familiemusical is tot en met juni 2019 te zien in de Nederlandse theaters.

Wie de actie van In de Wolken mist kan het boek nog voor 2,50 in elke Belgische boekhandel te pakken krijgen. Daar met het oogmerk om jongeren aan het lezen te krijgen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter