Het IVN houdt zondag 24 februari vanaf 11 uur een Struintocht over Koninklijk landgoed De Horsten en omringende weilanden met halverwege een boerderijbezoek. Voor deze gelegenheid is toestemming verkregen om de weilanden te  betreden die normaliter niet toegankelijk zijn.  De tocht duurt circa 4 uur. Halverwege is er een bezoek aan de Catharinahoeve waar men een rondleiding krijgt.Deze activiteit is geschikt voor jong en oud met een redelijke conditie. Tijdens de tocht wordt aandacht besteed aan het ontstaan van het gebied en de verschillen binnen het landgoed alsmede aan de overgang tussen het landgoed en weilanden. Het wordt spannend welke vaste bewoners zich laten zien  en welke wintergasten men nog kan ontmoeten. De uitingen van het voorjaar zijn zeker te zien èn horen.  Verzamelen bij de ingang Papeweg in Wassenaar. Deelname is gratis, behoudens toegangskaartje één euro. Warme kleren en stevig schoeisel worden aanbevolen. Reken er op dat delen van het landgoed en nog meer van het weiland drassig kunnen zijn. Neem ook wat te drinken en eten mee. Hebt u een verrekijker neem hem dan mee.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter