Zondag 10 februari is Wereld Paraplu Dag. De dag is een eerbetoon aan Samuel Fox. Deze Brit ontwierp in 1852 de paraplu zoals wij hem nu kennen. De Algemene Waterschapspartij voelt zich sterk verbonden aan deze dag. De Algemene Waterschapspartij, de AWP, heeft voor de waterschapsverkiezingen van 20 maart als campagnebeeld een oranje paraplu met een kikker gekozen.  Op de Facebookpagina van AWP worden ter ere van Wereld Paraplu Dag 20 oranje AWP plu’s verloot. De oranje paraplu van AWP verwijst naar waterveiligheid en de klimaatverandering. De kleur staat voor code oranje, en daarmee voor de alertheid van de AWP. De kikker verbeeldt waterkwaliteit en waternatuur. Vanwege de dunne huid zijn kikkers heel gevoelig voor vervuiling. De kikker luistert naar de naam ‘kWaak (‘ik waak’).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter