De gemeente is begonnen met het kappen van bomen in park ’t Loo in Voorburg. Het gaat om Noordse esdoorns. Die blijken slecht te groeien in het park omdat de ondergrond te nat is. Menig esdoorn is ook al omgevallen vanwege te geringe wortelgroei. Nadat ze zijn weggehaald komen er andere bomen voor in de plaats die wel in een natte ondergrond gedijen. Klinkt allemaal logisch. Ook logisch is dat de gemeente automobilisten middels borden waarschuwt voor de werken. Het wordt echter absurd als je een bord plaatst, zoals aan de Prinses Beatrixlaan, dat een automobilist ter plaatse niet harder dan 50 mag rijden, in een straat waar de maximum snelheid 30 kilometer per uur is. Dat betekent immers dat er harder gereden mag worden terwijl juist een verlangzaming in verband met de bomenkap bedoeld is. En dat zal toch wel niet de bedoeling zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter