Mening
U zegt het maar:  Politiek toneel van de VVD

,,De achterban van de VVD, ondernemers en automobilisten, waren deze week niet blij toen de 70 parkeerplaatsen aan het Molenpad plaats moesten maken voor nieuwbouw. De nieuwbouw heeft ook voordelen, zo komen er nieuwe klanten bij. Er komen ook meer parkeerplaatsen op andere plekken, maar tot die tijd zullen de 70 parkeerplekken gemist worden. Er is geen alternatief voor. Toen de VVD op 10 juli 2018 akkoord ging met de bouwplannen, wisten ze dat natuurlijk ook donders goed. Helaas waren zij deze week niet bereid hun keuzes, en de daaruit voortvloeiende (tijdelijke) ongewenste situatie aan de eigen achterban uit te leggen. In plaats daarvan voerden ze voor een schoolvoorbeeld op van een politiek toneelstukje.

Ze schoven gemeenteraadslid, Bart Eleveld, naar voren en lieten hem publiekelijk, als een soort Robin Hood, een noodoproep doen voor een noodparkeerplaats. De oproep was gericht aan de verantwoordelijk wethouder die, heel handig, van een andere partij is. Namelijk van het CDA (van je vrienden moet je het hebben).

Een noodoproep aan een wethouder impliceert dat die wethouder haar werk niet goed doet. De nieuwbouw komt immers niet uit de lucht vallen, het was allang bekend en ze had allang voor een noodparkeerplaats moeten zorgen. Dat is niet gebeurd en daarom doe ik, Bart Eleveld, nu publiekelijk een noodoproep. Zo wordt de schuld al fijn in de schoenen van de wethouder geschoven. In dezelfde noodoproep schreeuwt het raadslid dat de VVD al heel langer pleit voor meer parkeerplaatsen, maar zwijgt over de eigen verantwoordelijkheid voor de ontstane situatie.

Het beeld dat de VVD met deze oproep neer wil zetten is duidelijk: ‘wij konden er niets aan doen het is hun schuld’. De argeloze lezer zou er nog intrappen ook.

Er zijn echter drie zwakke punten in het toneelstukje. Ten eerste doet de VVD geen enkele suggestie over waar die noodparkeerplaats dan zou moet komen. Ten tweede komt de oproep veel te laat. Het was allang duidelijk dat er geen goede alternatieve parkeerplaats zou zijn, het raadslid komt nu een beetje slaperig over. En ten derde weet heel Leidschendam-Voorburg dat de VVD de dure nieuwbouw plannen van ganse harte steunt, ook als het ten koste gaat van parkeerplaatsen.

Als de VVD echt zo veel waarde hecht aan de parkeerplaats dat het een noodoproep gerechtvaardigd vindt, dan hadden ze pas akkoord moeten gaan met de start van de nieuwbouw als er een goede alternatieve/nood parkeerplaats was geregeld. Met dit toneelstukje schiet de burger niets op.”

(naam inzender bij redactie bekend).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter