Dit zijn de voorstellingen die van vrijdag 15 tot en met dinsdag 19 februari op het programma staan in Theater Ludens in Voorburg.

Vrijdag 15 februari: Cabaret / Maartje & Kine / Vibrato! Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,00. Kruis een Noorse ingenieur met een Nederlandse muzikant, mix dat met balkan, klassiek en folk – en je hebt Maartje & Kine: Het virtuoze popcomedy-duo van Nederland. Afgelopen zomer speelden ze het dak van de Juliet op Lowlands en dit seizoen staan ze bij jou in het theater! Met hun eerste show ‘Vreemd Folk’ veroverden ze de harten van velen en met hun tweede show ‘De Goldberg Machine’ – over hun fascinatie voor technologie – bevestigden ze hun unieke muzikaliteit en humor. In ‘Vibrato!’ willen Maartje & Kine weten waarom de wereld zo heftig vibreert, hoe liefde zo snel kan omslaan in haat, en vertrouwen in angst. Met één been in de actualiteit en het andere in de klassieke muziek bevragen Maartje & Kine de waan van de dag: opmerkelijke gedachtes en eigenzinnige observaties omgezet naar verfrissende muzikale comedy. Deze muzikale tsunami vliegt moeiteloos van accordeon naar viool, piano naar banjo en van zingende zaag naar basbalalaika. Twee positief geladen elektrische deeltjes die u gegarandeerd vrolijk het theater doen verlaten. Good vibes! Maartje & Kine scoorden afgelopen jaar enkele online hits met als uitschieter de ‘Groninger Rhapsody’ die meer dan dertigduizend keer werd gedeeld en meer dan een miljoen keer werd bekeken. En daarnaast brachten Maartje & Kine ook hun debuutalbum ‘Attacca’ uit! Maartje & Kine zijn ook regelmatig te zien en horen op radio en televisie, van DWDD tot Podium Witteman en van Giel op 3FM tot Gijs 2.0.

Zaterdag 16 februari: Cabaret / Vincent Bijlo / Ik hoor alles. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 17,50. Nooit is het in Nederland stil. Bladblazers, straatracers, traumahelikopters,
50-plussers op motorfietsen, straaljagers, (van de Russen en van de NAVO), goedkope burgerluchtvaart, snelwegen… Je zou er gestoord van worden. Bijlo niet. Hij houdt van herrie. “Doordat ik lawaai hoor,” zegt hij, “weet ik wat stilte is. Alles bestaat bij de gratie van contrast. Het is alleen zaak tussen de herrie door te luisteren, dan hoor je pas wat er echt toe doet.” In ‘Ik Hoor Alles’ scheidt Bijlo het lawaai van het koren. Hij velt hooroordelen. Hij luistert onbevooroordeeld naar het geschreeuw dat met de jaren harder lijkt te worden. “Steeds meer mensen gunnen elkaar het licht in de ogen niet, ze stellen hun eigen absolute gelijk tegenover dat van de ander. Dat moet nou maar eens afgelopen zijn, want er is er maar één die gelijk heeft en dat ben  ik. Ja, dat is gewoon zo.” Dat kan Bijlo nou wel zeggen, maar het is aan u, publiek, om dat te bepalen. Leen hem uw oor en kom naar ‘Ik Hoor Alles’.

Zondag 17 februari: Jeugdvoorstelling 2+ (dans) De Stilte / Hihahuttenbouwers. Aanvangstijd: 14.00 uur. Toegangsprijs: € 9,50. Een fantasierijk duet in een intieme omgeving. Midden op een blauwe wei met schapenwolken staat een …, ja wat staat er eigenlijk? Omdat niemand weet wat het is, noemen we het een bed, een berg, een flat en alles wat in je opkomt. Heel subtiel ontluiken de verhalen. Er verschijnen een mannetje en een vrouwtje. Het mannetje zorgt voor het huisje, het vrouwtje voor het mannetje en het weer zorgt voor de afwisseling. Met HiHaHuttenBouwers trakteert de Stilte jong en oud op een fantasierijk beeldverhaal in een intieme omgeving. Samen met beeldend uitvinder Bert Vogels wordt een klein universum met dauw, zon, wind, regen en sneeuw tot leven gewekt. Dankzij de gelaagdheid is deze voorstelling ook de moeite waard voor oudere kinderen, ouders en grootouders!

Dinsdag 19 februari: Lunchconcert / Strijktrio Europa met bevriende musici Len Bielars op contrabas en Jonathan Waleson op piano. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Het concert wordt gespeeld door het Strijktrio Europa aangevuld met de bevriende musici Len Bielars op contrabas en Jonathan Waleson op piano. De leden van het trio delen de liefde voor het strijktrio; een bijzondere en intieme samenspelvorm, waarvoor prachtig repertoire is geschreven. Ook gaat het trio graag samenwerkingen aan met bevriende musici om een nog breder repertoire te kunnen uitvoeren. Naast Strijktrio Europa kunt u hen regelmatig tegenkomen bij diverse ensembles en beroepsorkesten. Strijktrio Europa en Vrienden: – Marieke de Bruijn- viool, Mark Mulder- altviool, Jozien Jansen- cello, Len Bielars- contrabas en Jonathan Waleson- piano. Men speelt: Franz Schubert, pianokwintet in A groot, ‘Forellen’ (- Andante, – Scherzo, presto, – Thema met variaties, andantino, – Finale, allegro giusto).

Over het ‘Forellen’ pianokwintet: Franz Schubert componeerde zijn Pianokwintet in A, dat beroemd en populair werd onder de naam Forellenkwintet, in de zomermaanden van 1819, hij was toen 22, voor een stel amateur-musici in het stadje Steyr in Ober Osterreich dat aan het riviertje Enns ligt en toen bekend stond als ideaal plekje voor het vissen op forel. Daarom baseerde hij het derde deel, een variatiereeks, op zijn eerder ontstane lied ‘Die Forelle’. Zo ontstond één van de zonnigste werken uit het hele kamermuziek repertoire.

U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nlDe kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter