Nieuws
Voetbalweekeinde: Zaterdag maakt het verschil

Op zaterdag boekten de lokale voetbalclubs twee zeges, op zondag leden ze twee nederlagen. De VV Wilhelmus was vrij maar mag zich als ongeslagen koploper van zondag 3C nu gaan opmaken voor een nieuwe halve competitie om promotie naar de tweede klasse te bewerkstelligen.

Forum Sport – De Meeuwen 6 – 0

De thuisploeg kwam gemotiveerd uit de startblokken en bepaalde na de eerste aftastende 15 minuten wie de baas was deze middag. Joshua Steenvoorden bleek in blakende vorm. In de 16e minuut speelde hij zichzelf vrij en pakte de linker hoek, de juiste keuze om de stand open te breken en de 1 – 0 aan te tekenen.

Deze bevrijdende openingstreffer bleek voor Forum Sport het startsein de druk verder op te voeren en niet zonder succes, een wederom priemende aanval was voor Stijn Luteijn te machtig, hij scoorde zwaar onder druk gezet in eigen doel.

Een eerste aanval van De Meeuwen in de 35e minuut strandde in de 16 meter, hetgeen ook de enige mogelijkheid bleek in de eerste helft voor de gasten. De al eerder genoemde Joshua Steenvoorden schoot met een uitstekende precisie de 3 – 0 binnen en leek hiermede zijn kandidatuur van Man of the Match zoals zij broer vrijdag bij Cambuur deed ook veilig te stellen.

Na de thee een nog machtiger Forum Sport, waarbij gezegd moet worden dat de Meeuwen  een zeer middelmatig en plichtmatig tegenstand bood. Forum Sport mocht meer en vrijelijk aanvallen en kansen creëren. Vlot liep Forum Sport naar 6 – 0 door twee goals van  Mostava Frederik, en één van Eduardo Sauerwalt.

De Meeuwen bleek een totaal geklopte ploeg en bood dermate weinig weerstand deze middag dat vriend en vijand vonden dat wanneer zo spelend behoud in deze 1e klasse voor hen ver weg is. Tenslotte verdient de 24 jarige scheidsrechter, Luc Baars uit Tilburg, nog een compliment. Hij kreeg om 11.00 uur te horen dat hij in Voorburg moest invallen.  Luc zit in de talentenopleiding van de KNVB en gaat zeker hoge ogen gooien.

Overigens heeft keeper Jurrian Jouvenaar aangegeven Forum Sport na dit seizoen te verlaten. Hij gaat naar zaterdag hoofdklasser Fc ’s Gravenzande.

SV Oosterheem – SEV 1 – 5

Als snel waren de verhoudingen op het veld helder. SEV balbezit, de sportief strijdende thuisploeg gegroepeerd rond het eigen zestienmetergebied en al in de 1e minuut een grote kans voor Jasper Koning waarbij de paal een obstakel bleek. Het was niet veel later weer de goed spelende Koning die een treffer op aangeven van de assistent geannuleerd zag worden. Oosterheem deelde waar het kon via snelle counters wat speldenprikjes uit.

Kansen genoeg echter voor SEV maar het duurde tot de 20e minuut voor de voorsprong voor de bezoekers op het bord kwam. Hassan Bendahman draaide van de vleugel naar binnen en vond met zijn linkerbeen fraai de bovenhoek: 0-1. Tien minuten later werd het 0-2 nadat Thomas LoMonaco knap de rebound van een vrije trap van Bendahman binnen werkte. Dit was meteen de ruststand omdat de paal nogmaals een treffer van Koning verhinderde.

Na rust speelde SEV een tempo hoger en met 80% balbezit en 90% verblijf op de helft van de Zoetermeerders was het wachten op een volgende treffer. Een snelle aanval over rechts, Robin Schoew zette de bal laag en hard voor en Randy de Witt dook voor zijn verdediger op om de 0-3 in te tikken. Niet veel later onderschepte SEV de opbouw op de helft van Oosterheem en kwam Jasper Koning vrij voor de doelman. Schijnbeweging, doelman naar de grond en de 0-4 was een feit. SEV bleef drukken en met het mooiste doelpunt van de dag werd het 0-5. Hassan Bendahman stuurde Martijn Kersten diep en diens voorzet landde precies op het hoofd van Jasper Koning. SEV vond het nu wel mooi en zo kon Oosterheem in de 80e minuut de allereerste echte aanval van de tweede helft meteen promoveren tot treffer: 1-5.

Overige uitslagen:

RKAVV – Groene Ster 0 – 2 (goals in de 92ste en 94ste minuut. RKAVV speelde vanaf de 77ste minuut met tien man toen keeper Mike ten Kroode er met rood af moest)

TAC’90 – Stompwijk’92 6 – 1

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter