Nieuws
Voorburgse waterschapsverkiezing: 12 partijen

Voorburgers die op 20 maart hun stem uitbrengen in de waterschapsverkiezingen kunnen kiezen uit twaalf partijen. Dat heeft Hoogheemraadschap Delfland bekend gemaakt. De twaalf zijn: VVD, Algemene Waterschapspartij AWP, PvdA, CDA, Water Natuurlijk, Partij voor de Dieren, 50PLUS, ChristenUnie-SGP, Integer Liberaal, Partij Sociaal Cultureel Centrum (PSCC), blanco lijst met als eerste kandidaat D. Gerritsen, Waterschapspartij PUUR. De laatste drie partijen doen voor het eerst een gooi naar een zetel in de Algemene vergadering van het waterschap. Dat telt 30 leden. Daarvan worden er negen benoemd door bedrijven, boeren en eigenaren van natuurgebieden. De andere 21 worden door burgers elke vier jaar gekozen. Een waterschap gaat over de waterhuishouding: dijken, waterkwaliteit en waterhoeveelheid.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter