De actie ‘Geef een boek cadeau’ is gestart. Wethouder Juliette Bouw overhandigde het eerste exemplaar van het jeugdboek ‘Kruistocht in spijkerbroek’ aan leerlingen van basisschool De Parachute. Alle kinderen uit groep 7 en 8 uit Leidschendam-Voorburg ontvangen deze jeugdklassieker gratis. Een cadeautje van de gemeente in samenwerking met kinderboekenwinkel In de Wolken. Op initiatief van kinderboekenwinkel In de Wolken geeft de gemeente Leidschendam-Voorburg alle kinderen uit groep 7 en 8 een gratis exemplaar van ‘Kruistocht in spijkerbroek’ van schrijfster Thea Beckman. Deze jeugdklassieker verscheen voor het eerst in 1973.

De landelijke leesbevorderingscampagne Geef een (prenten-)boek cadeau heeft als missie alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Diverse organisaties en boekhandels bundelen ieder jaar hun krachten om een klassiek jeugdboek voor een zacht prijsje beschikbaar te maken voor een grote groep jonge lezers. Dit jaar is dat de historische roman ‘Kruistocht in spijkerbroek’. Het boek is al meer dan 90x herdrukt en werd in 2006 verfilmd. Een speciale editie van de klassieker is -zo lang de voorraad strekt- te koop voor slechts 2,50 bij In de Wolken aan de Herenstraat in Voorburg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter