Nog dit voorjaar wordt gestart met de eerste aanplant van nieuwe bomen en struiken in natuur- en recreatiegebied Vlietland. Dat heeft Han Weber, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, Provinciale Staten in een brief laten weten. De aanplant is nodig na de kaalslag voor de aanleg van een gasleiding langs de A4 (waarbij naar schatting zo’n 10.000 bomen en struiken verdwenen) en voor de aanleg van de Rijnlandroute (verbinding A4 – A44). Langs die snelweg komt extra aanplant, zo ook langs het fietspad dat parellel aan de snelweg door Vlietland loopt. Weber spreekt verder over het brengen van meer variatie in het groen en het dichter beplanten van het gebied. Volgens hem zijn alle betrokken partijen – waaronder Leidschendam-Voorburg – het eens over deze uitgangspunten bij het beplantingsplan dat hij binnenkort wil presenteren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter