Nieuws
Vlietwensen zoekt samenwerking

Vlietwensen, de organisatie die met geld van de gemeente burgerinitiatieven steunt, zoekt samenwerking met soortgelijke organisaties binnen de gemeente die ook geld te verdelen hebben. Dat heeft voorzitter Nancy Verkooijen gezegd bij de presentatie van het jaarverslag 2018.

Vorig jaar heeft Vlietwensen het totale bedrag aan gemeentelijke steun – 90.000 euro – kunnen besteden. Het geld ging op aan 61 initiatieven. Het was voor het eerst dat alle geld opging. In 2017 en 2016 (oprichtingsjaar) was dat niet zo.

Wethouder Jan Willem Rouwendal gaf aan dat de gemeente dit jaar weer 90.000 euro beschikbaar heeft. Hij noemde het werk van Vlietwensen belangrijk voor de bevordering van sociale cohesie en leefbaarheid in de wijken.

De wethouder vroeg Vlietwensen wel zich ook op bepaalde thema’s te richten. Daarbij noemde hij eenzaamheid en laaggeletterdheid. Het bestuur van Vlietwensen zelf wil zich behalve op samenwerking ook gaan richten op initiatieven van een meer blijvend karakter. Ook zoekt men naar ‘verdieping’.

In Leidschendam-Voorburg zijn een aantal fondsen actief met doelstellingen zoals Vlietwensen: Van Ravensteynfonds, Vlietgemeenschapsfonds, Stichting sociaal fonds Leidschendam-Voorburg, Koepelfonds en Sint Martinusfonds. Ook Fonds 1818 en het Oranjefonds steunen projecten binnen de gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter