Nederland moet de kennis die er is over speciaal onderwijs met andere landen gaan delen. Dat stelt Astrid van der Helm. Zij werkt op de Maurice Maeterlinckschool in Delft en is al 28 jaar mantelzorger voor Patrick Secherling. Samen zijn zij actief binnen Les Oiseaux Bleus.

Astrid: ,,Wij maken programma’s voor stagiaires uit Tunesië. Patrick is ervaringsdeskundige en een bron van inspiratie voor de mensen daar. Nu gaan we een snoezelruimte inrichten op een school in de buurt van Tunis. Patrick heeft spastische verlamming en met hem kunnen we het idee van snoezelen laten zien.”

,,De hartewens van Les Oiseaux Bleus is dat er een gespecialiseerde opleiding komt in Tunesië.  Als we in Tunesië zijn, inventariseren we waar welke vragen liggen. Zo maken mijn collega Ans Kool-Ruis, coördinator bij Les Oiseaux Blues, en ik een programma op maat. Medewerkers komen dan op stage naar Nederland en lopen bijvoorbeeld mee op een school of bij Middin (steunt mensen met een beperking bij het leiden van hun eigen leven, red.). Ze kijken hun ogen uit naar de voorzieningen die er allemaal zijn. Het programma past altijd bij hun vragen.”

Interesse om als school in speciaal onderwijs stagiaires te ontvangen of als vrijwilliger mee te gaan met een zomerkamp in Tunesië voor Les Oiseaux Bleus. Kijk op www.lesoiseauxbleus.org/contact

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter