Nieuws
Tientallen bomen weg op spoortalud

Op de spoordijk van de RandstadRail en de metro naar Rotterdam tussen het Oosteinde en de Vliet verdwijnen 62 bomen. Dat gebeurt op verzoek van HTM. De bomen vormen een gevaar voor de omgeving en zijn deels dood. In totaal staan er 87 bomen op het talud.

Door de bomenkap komt er vrij zicht vanaf het station Leidschendam-Voorburg op de achtertuinen van de woningen Park Leeuwensteijn. Om dat te voorkomen heeft HTM een beplantingsplan laten maken. Dat voorziet in nieuwe bomen, struiken, lage planten en een stuk gras (het vlakke deel onderaan de dijk).

In een brief aan omwonenden erkent HTM dat men onvoldoende aandacht heeft besteed aan de beplanting ter plekke. Het contract met de aannemer die het onderhoud moest doen is opgezegd.

Bij de bomen die weg moeten gaat het om essen, berken, eiken en esdoorns. Sommigen hebben een stamomvang van 2,4 meter. De nieuw te planten bomen worden 8 tot 10 meter hoog, de struiken tot 4 meter.

Opvallend: het beplantingsplan wijkt af van de vergunningaanvraag voor de kap. Daarin wordt gesproken over herplant door heesters (struiken). Van nieuwe bomen is geen sprake.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter