Nieuws
Ingreep Sytwendepark laat op zich wachten

De inrichting van een afgesloten gebied binnen park Sytwende waarbinnen honden los kunnen lopen, laat op zich wachten. Tegen het besluit van begin 2018 om dat te gaan doen lopen twee rechtszaken en een mediation (bemiddeling). Pas als die afgerond zijn kan beslist worden het eerdere besluit uit te voeren, dan wel bij te stellen.

Dat hebben B&W het GBLV-gemeenteraadslid Bram van Popering laten weten in antwoorden op vragen. Bij het losloopgebied zou het gaan om een klein deel van het park aan de kant van het Veurselaantje. Het zou afgezet worden met een hek en hagen. Bewoners en Vrienden van het Sytwendepark zijn er tegen in het geweer gekomen.

B&W geven overigens aan dat alleen zij nog beslissen wat er gaat gebeuren. De gemeenteraad heeft ter zake geen bevoegdheid. B&W zijn ook niet van plan nog eens naar de raad terug te keren om over de zaak te beslissen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter