De Voorburgse bibliotheek organiseert binnenkort een ‘Proeverij’ Mindful Bewegen en een stiltewandeling. Jaap van Buren van de Bibliotheek aan de Vliet legt een en ander uit: ,,Wilt u graag eens kennismaken met mindfulness, maar is stilzitten niets voor u? Dan is een stiltewandeling iets om uit te proberen. Wandelen werkt ontspannend en stressverlagend. Gecombineerd met stilte en mindfulness is dat effect nog groter.”

Vanuit  Voorburg organiseert de bibliotheek  in maart, april en mei stiltewandelingen. Deze worden verzorgd door Pauline Memelink van Dreamel Moving & Mind. Pauline is body-mind docent. Zij geeft stiltewandelingen en thematische workshops Mindful Bewegen. De wandelingen zijn op vrijdag 1 maart, vrijdag 5 april en vrijdag 3 mei van 10.30 – 13.00 uur. Koop uw kaartje op www.bibliotheekaandevliet.nl/stiltewandelingen of aan de balie in de bibliotheek. Het aantal deelnemers per ochtend is maximaal vijftien.

De ‘proeverij’ omvat een uur lang mindfulness- en bewegingsoefeningen die de geest kalmeren en de zintuigen openzetten. Daarna maakt men in stilte een wandeling in de omgeving. Zowel de oefeningen als de wandelingen zijn gekoppeld aan het maandthema van de bibliotheek. In maart is dat het thema van de Boekenweek ‘De moeder de vrouw’. In april is het thema ‘Alles om het lijf’ en in mei is dit ‘Feest en rituelen’.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter