,,Naar aanleiding van een e-mail die ik aan Avalex had gestuurd met vragen met betrekking tot het ophalen van illegaal geplaatst grofvuil en vuilniszakken, werd ik uitgenodigd door de Teamleider Inzameling, Dick van Eijk, voor een rondleiding bij Avalex. Hij liet mij eerst het afvalstation van Delft zien. Indrukwekkend hoe groot de afvalbergen daar zijn. Hij vertelde dat er veel gerecycled wordt en dat diverse bedrijven dit afnemen. Daarna  naar het  kantoor in Rijswijk, waar in de kantine chauffeur Nico ons al stond op te wachten. Tijdens een kopje koffie kreeg ik nog meer uitleg over het werk van Avalex.

Hierna ging ik met Nico  mee om zijn route te rijden. Tijdens deze rit kwamen we grofvuil tegen dat niet was aangemeld. Dit mocht hij niet meenemen omdat hiervoor eerst een BOA (Buitengewoon opsporingsambtenaar) moet langskomen om te kijken of de vervuiler te achterhalen is. Deze maakt er een melding van naar Avalex waarna zij dit ophalen.

Tijdens de gesprekken en rondleiding is het volgende naar voren gekomen.

-De mannen en vrouwen van de Avalex hebben een positief gevoel over de inwoners van Leidschendam-Voorburg en ervaren een goede samenwerking met de gemeente.

– Als mensen ergens vuilniszakken los naast de ondergrondse containers zien staan, denken zij vaak dat deze vol zijn zonder dit te checken. Zij zetten het vuilnis er dan gewoon bij terwijl in veel gevallen er nog voldoende ruimte in de container is.

– Het aantal bezoekers uit Leidschendam-Voorburg van het voormalige brengstation in Leidschendam was vele malen groter dan nu bij het moeilijker bereikbare brengstation in Rijswijk.

– De teamleider gaf aan dat Avalex tevreden is over de samenwerking met de BOA.

– Er tevredenheid is met betrekking tot de uitvoering van de buitendienst medewerkers.

– De handhaving van illegaal afval beter kan. Het huidige systeem zou beter kunnen werken als de handhaving aanmerkelijk zou worden uitgebreid. Dit is een taak voor het gemeente-bestuur.

Het is jammer dat de doorsnee burger zich vaak pas aan de regels gaat houden wanneer deze in de portemonnee wordt geraakt. Het was niet alleen een leerzaam uitstapje maar de ontvangst en ook de begeleiding waren erg prettig. Ik kijk er met plezier op terug.”

(Mary Oosterveer)

 

Voorburg

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter