Nieuws
Waterschapsverkiezing Leidschendam-Stompwijk: 9 partijen

Leidschendammers en Stompwijkers die op 20 maart hun stem uitbrengen in de waterschapsverkiezingen kunnen kiezen uit negen partijen. Dat heeft Hoogheemraadschap Rijnland bekend gemaakt. De negen zijn: VVD, Algemene Waterschapspartij AWP, PvdA, CDA, Water Natuurlijk, Partij voor de Dieren, 50PLUS, ChristenUnie-SGP, Trots op Nederland. Deze laatste partij doet voor het eerst een gooi naar een zetel in de Algemene vergadering van het waterschap. Dat telt 30 leden. Daarvan worden er negen benoemd door bedrijven, boeren en eigenaren van natuurgebieden. De andere 21 worden door burgers elke vier jaar gekozen. Een waterschap gaat over de waterhuishouding: dijken, waterkwaliteit en waterhoeveelheid.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter