Nieuws
Getuigen gezocht van autobranden

De politie is naarstig op zoek naar mensen die hen verder kunnen helpen bij het onderzoek naar de reeks autobranden in de gemeente. Op dit moment zijn er sinds de jaarwisseling zo’n 15 voertuigen uitgebrand.

Agenten kregen donderdag 14 februari omstreeks 01.00 uur een melding dat er twee voertuigen op de Savallelaan in Voorburg de brand stonden. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting. De brandweer bluste de auto’s, maar kon niet voorkomen dat de getroffen voertuigen total loss raakten. Omdat er vermoedelijk sprake is van brandstichting namen agenten beide voertuigen in beslag voor nader onderzoek. Er is aangifte gedaan. De politie onderzoekt of er een verband is met de maandag in brand gestoken politieauto, twee straten verderop. Ook wordt er een relatie gelegd met de twee autobranden, die eerder deze week plaatsvonden in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Op dinsdag 12 februari omstreeks 20:45 uur brandde er een voertuig uit op de Prins Johan Willem Frisolaan in Leidschendam.

De politie Leidschendam-Voorburg komt graag in contact met getuigen. Hebt u iets gezien of gehoord van de autobranden? Of hebt u camerabeelden van de omgeving van de brandhaarden? Neem dan contact op met de politie op 0900 – 8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800 – 7000.

Ziet u iets verdachts in de buurt of rondom voertuigen? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Kunt u bijvoorbeeld de verdachten omschrijven of hun vluchtrichting,  aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Maak als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon. Meer tips vindt u op https://www.politie.nl/themas/melden.html

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter