Kringloopwinkel Het Goed, gevestigd aan De Star in Leidschendam, vecht voor zijn voortbestaan. In september moet men de twee huidige panden verlaten omdat die gesloopt gaan worden. Bovendien heeft de gemeente besloten de jaarlijkse bijdrage van 90.000 euro te stoppen.

Binnen de gemeenteraad heeft het nieuws tot ongerustheid geleid. Diverse fracties willen opheldering van B&W. Het Raadhuis wil daarom niet op de zaak in gaan. B&W willen eerst de gemeenteraad informeren.

Het Goed heeft over het eigen lot een brief aan de gemeenteraad  gezonden in de hoop vandaar hulp te krijgen. De Kringloopwinkel zit nu negen jaar aan De Star. Men is op zoek naar andere huisvesting. Tot nu toe is die niet gevonden.

Dat de gemeente de jaarlijkse bijdrage stopt is een tweede klap. De Kringloopwinkel scheidt nu afval voor Avalex. Het afvalbedrijf rekent daarvoor kosten die de gemeente vergoedt.

Bij Het Goed werken ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen zo werkervaring opdoen die hen kan helpen weer een reguliere baan te vinden. Ook hier betaalt de gemeente aan mee. Wat er met hen gaat gebeuren als Het Goed zou moeten sluiten is onduidelijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter