Nieuws
‘Vliegveld’ helikopters mag van Raad van State

Wat de Raad van State betreft mag er een start- en landingsplaats voor helikopters komen in de zuidoost kom van het Prins Clausplein, onder de rook van Voorburg. Het beroep dat de vereniging Heliniet had aangespannen tegen de provincie Zuid-Holland, die als bevoegd gezag eind 2015 een luchthavenregeling voor de voorziening hadden afgegeven, is verworpen.

Volgens de Raad van State – als hoogste rechter – zijn er geen significante milieueffecten van de start- en landingsplaats voor de omgeving. Er is ook voldoende rekening gehouden met de belangen van omwonenden. Geluidcontouren die zijn gehanteerd door de provincie bij de besluitvorming zijn in orde.

Of de start- en landingsplaats, goed voor 800 vliegbewegingen per jaar, er nu snel komt is zeer de vraag. De gemeente Den Haag, die eerst vóór was, is nu tegen. De start- en landingsplaats ligt op Haags grondgebied. De gemeente moet het bestemmingsplan ter plekke wijzigen en vergunningen geven voordat de helikopters kunnen gaan vliegen. De gemeente heeft het ‘nee’ ook doorgegeven aan de exploitant van de start- en landingsplaats, Heliplan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter