Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Zaterdag eersteklasser Forum Sport reist af naar Ridderkerk om daar de lokale RVVH te bekampen. De thuisploeg staat laatste in 1B maar won wel twee van de laatste drie wedstrijden. De bezoekers dragen in hun rugzak de fraaie 6-0 thuiszege op De Meeuwen mee. Daardoor werd een einde gemaakt aan een beroerde serie voor de mannen van trainer Bas Steffens. De Voorburgers hopen de goede lijn door te kunnen trekken in Ridderkerk. Forum Sport staat nu zevende maar kan, bij gunstige resultaten, stijgen naar plek 4. Thuis werd er met 2-0 van RVVH gewonnen. Aftrap 14.30 uur.

SEV start om 14.30 op eigen terrein Kastelenring Leidschendam aan de confrontatie met KSD-Marine, de nummer negen in de stand. De bezoekers zijn niet in goede doen. Zij verloren de laatste drie wedstrijden. SEV daarentegen moet zorgen de achterstand op koploper Ariston niet nog verder te laten oplopen dan de zes punten die daar nu voor staan waarbij SEV nog wel een wedstrijd te goed heeft. Bij KSD-Marine wonnen de Leidschendammers eerder dit seizoen met 1-2.

Op zondag mag hoofdklasser RKAVV proberen de eigen wisselvalligheid te bevestigen door na de elfde nederlaag van het seizoen (0-2 tegen Groene Ster) weer eens punten te pakken. Dat zal dan moeten gebeuren in Gorkum waar Unitas (de nummer 5 in de stand) wacht. De thuisploeg start aan het duel met twee overwinningen in de achterzak. Dus vol zelfvertrouwen. In Leidschendam werd bovendien met 2-4 gewonnen. RKAVV moet wel punten pakken om de concurrentie in de onderste regionen niet verder te laten weg lopen. Het gaat dan met name om Leonidas. Dat speelt thuis tegen koploper Baronie.  Unitas – RKAVV start om 14.30 uur.

Stompwijk’92 (2C) moet zich ook herpakken. De mannen van trainer Erik van Manen hebben na een goede serie nu twee dikke nederlagen te slikken gekregen. Doelcijfers 2 – 10. Stompwijk’92 is daardoor gezakt naar plaats 12 met 14 punten uit evenveel wedstrijden. Men ontvangt VV ONA uit Gouda, een directe concurrent. De bezoekers staan elfde met een punt meer dan de thuisploeg. In Gouda verloor Stompwijk’92 eerder dit seizoen met 1-0 dus er valt wat recht te zetten. VV ONA verloor overigens de laatste drie wedstrijden. Het eerste fluitsignaal klinkt om 14.00 uur

De VV Wilhelmus speelt in 3C de laatste, veertiende, wedstrijd: uit tegen het Delftse Full Speed. De Voorburgers en de thuisploeg zijn er al van verzekerd dat zij in een nieuw te vormen 3e klasse Hoog gaan strijden om promotie naar de tweede klasse. Weer in een halve competitie. Full Speed staat nu derde. Vorige week leed men de eerste nederlaag van het seizoen bij HDV (3-2). De VV Wilhelmus is nog altijd ongeslagen en daarmee koploper, en winnaar, van 3C. De prijzen worden echter pas verdeeld na de volgende reeks duels tegen vijf bekende en zes nieuwe tegenstanders (uit 3D). In Delft gaat de bal om 14.00 uur rollen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter