Eetkamer De Laan, de vroegere bakkerij Frans de Groot, sluit op 28 februari de deuren aan de Laan van Nieuw Oosteinde 296 in Voorburg. De Eetkamer opende in augustus 2015 als lunchroom. Daarnaast deed men aan partycatering. In de oude bakkerij werd taart en gebak verkocht.

Frans de Groot startte in 1939 met brood en banket. Achter de winkel zal in een L-vorm een volledige bakkerij. Daar werden ook woningen aan de Van Arembergelaan voor opgegeven. In 1996 verhuisde De Groot zijn bakkerij naar Forepark. Alleen de winkel bleef aan Laan van Nieuw Oosteinde  296. De achterliggende ruimten stonden leeg.

In 2015 volgde, na een interne verbouwing, Eetkamer De Laan. De oude woningen aan de Van Arembergelaan werden de ‘huiskamers’ van De Laan. De winkel bleef de entree. Buiten kwam een klein terras. Eetkamer De Laan ging deel uitmaken van RAS Catering. Echt lopen deed de zaak echter niet. Na deze maand gaan de deuren definitief dicht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter