Politiemensen zagen op de Voorburgseweg in Leidschendam twee jonge mannen lopen met een iMac, die in een verhuisdoos was gezet. De agenten vonden dit vreemd en controleerden het duo. Het verhaal hoe ze aan de iMac kwamen, bleek niet echt te kloppen. De mannen verklaarden dat zij bij iemand thuis de iMac cash hadden betaald, maar de verkoper verklaarde dat de mannen meteen betaal app hadden betaald. Maar de verkoper had het geld nog steeds niet ontvangen.

Op het moment dat politie besloot om de mannen aan te houden voor oplichting, zetten die het op een lopen. Eén van hen kon direct worden aangehouden. De ander sprintte Leidschendam in. Door oplettende en behulpzame burgers konden er twee mobiele telefoons, die weggegooid waren door de verdachte, in beslag worden genomen. En als kers op de taart: een burger leende zijn scooter uit aan een agent zodat de andere verdachte aangehouden kon worden. Het duo van 16 en 17 jaar komen uit Almere zit vast.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter