Grote maatschappelijke opgaven bieden enorme kansen voor innovatieve ondernemers. En andersom. Dat stelt gedeputeerde Adri Bom-Lemstra. ,,Opgaven als klimaatadaptatie, energietransitie of gezondheid vragen om innovatieve denkkracht. Die zit onder meer bij het Zuid-Hollandse midden en kleinbedrijf. We zouden meer moeten samenwerken, dan maken we het verschil.”
Zuid-Holland kent een MKB (midden en kleinbedrijf) Innovatiestimulering Topsectoren, een subsidieregeling van provincie en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat waarmee ondernemers hun innovatieve product of dienst een stap verder kunnen brengen. In Zuid-Holland zijn via de regeling al 500 innovaties geholpen met meer dan €40 miljoen subsidie.

,,Voor ondernemers is het een kans hun innovatie verder te ontwikkelen en groot te maken. Als maatschappij kunnen we rekenen op de broodnodige innovatieve oplossingen”, aldus Bom-Lemstra. De provincie zoekt steeds vaker samenwerking met innovatieve bedrijven.

Bom-Lemstra: ,,Er komen ontzettend grote opgaven op ons af, die moeten we samen aanpakken. Gelukkig zit er veel denk- en ondernemerskracht in Zuid-Holland. Laten we samen het verschil maken.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter