Op de zondagen 3 en 10 maart komt er een zondagochtend college op Hofwijck. Dat is een speciale ontvangst met koffie en thee waarna Bob Commerell, oud-geschiedenisleraar en al jarenlang gids op Hofwijck, de bezoekers tijdens een college van een uur meeneemt in de opmerkelijke wereld waarin vader en zoon Huygens leefden.

Tijdens het zondagochtendcollege wordt geen gebruik gemaakt van een flitsende powerpoint in een verduisterde ruimte. Integendeel, Bob Commerell is meer de ouderwets vertellende schoolmeester met de platen van Jetses. Als geen ander weet hij door zijn bevlogenheid de sfeer én de essentie van de 17e eeuw over te brengen. Het college vindt plaats in de sfeervolle Pronkzaal, gewoon bij daglicht. Na afloop is het huis te bezichtigen, in aanwezigheid van de spreker. Het museumbezoek wordt op deze manier een heel informeel uitje.

Het programma op de zondagen 3 en zondag 10 maart is: van 10.30 – 11.00 uur inloop met koffie en thee in de Oudhollandse keuken; 11.00 – 12.00 uur college in de Pronkzaal; 12.00 uur mogelijkheid om het huis te bezichtigen, de spreker blijft aanwezig voor vragen. De kaarten voor dit zondagochtend college kosten € 7,50. Dat is inclusief koffie/thee en de bezichtiging van het museum achteraf.  Met een Museumkaart betaalt men € 2,50. Aanmelden kan via info@hofwijck.nl of door te bellen met 070 – 387 2311.  (Op de foto: Jan van Call, Het Plein in Den Haag met het Huygenshuis)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter