Het geheel vernieuwde Vlinders aan de Vliet opent vrijdag 22 februari de deuren.  De vlindertuin aan de N447 – Veurseweg – is twee maal zo groot geworden. Van binnen is alles vernieuwd en opnieuw ingericht. Het hele voorterrein is leeggemaakt en omgetoverd in een parkeerplaats. De oude woning Veurseweg 195 is gesloopt. Het terrein rond Vlinders aan de Vliet is ontdaan van bouwsels en begroeiing.

Er is de hele winter aan de verbouwing gewerkt, deels zonder vergunningen. Die zijn later pas aangevraagd. Tussen Vlinders aan de Vliet en de Gamma wil de gemeente een sloot aanleggen en een wandelpad maken het weidegebied in.

Vlinders aan de Vliet, dat sinds mei 2006 bestaat, zou oorspronkelijk samengevoegd worden met Life&Garden tot een nieuw belevingscentrum. Dat zou ongeveer op de plek van het huidige Vlinders aan de Vliet komen. Later werd bedacht het nieuwe centrum een plek te geven te midden van de te bouwen huizen tussen de N447 en de Vliet, schuin achter Life&Garden (Veurseweg 292). De eigenaar van Life&Garden besloot echter er mee op te houden. Hij verkocht zijn bedrijf en grond aan de gemeente.

De gemeente en de projectontwikkelaar voor de huizenbouw kwamen tot de conclusie dat een nieuw Vlinders aan de Vliet niet binnen het woningbouwproject paste. Vlinders aan de Vliet bleef derhalve op de huidige plek in een geheel nieuw jasje en met veel meer voorzieningen voor bezoekers. Sinds 2006 huisde eigenaar Jan Kienjet in een verouderd kassencomplex. Dat zou maar tijdelijk zijn doch het werden uiteindelijk dertien jaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter